Håll förkylningen på avstånd

I tider som dessa så härjar förkylningarna här och var runt om i vårt avlånga land. Under vintern är det möjligtvis lite lugnare än under den värsta perioden på höstkanten, men likväl så jobbigt om man själv råkar drabbas. Det finns dock sätt för att öka chanserna att lyckas undvika att smittas, vilket vi idag tänkt titta lite närmare på.

Var noga med hygienen

Något som är väldigt viktigt att ha i åtanke om ens målsättning är att undvika att bli sjuk är att man måste vara oerhört noga med sin hygien. Alla viktigast är det att grundligt se till att tvätta händerna, om och om igen. Detta kan självfallet leda till att de blir lite torra, men det är betydligt enklare att smörja händerna med något återfuktande än att tampas med en vresig förkylning som är på krigsstigen.

Hjälp kroppens immunförsvar

Att äta rätt är också viktigt för att bättre på sina chanser att undvika en förkylning, då det gör det enklare för kroppens eget immunförsvar att göra sitt jobb. Vet man med sig att man vanligtvis kan vara lite slarvig med maten så kan det vara väl värt att inte lite extra vitaminer eller andra nyttigheter som balanserar ut en sämre kosthållning.

Apomera.se hittar du allt ifrån olika former av förkylningsmedicin, kosttillskott och vitaminer, samt tvål och andra viktiga hygienartiklar för att hålla bakterierna på lagom avstånd. Med lite tur och en hel del förebyggande åtgärder så slipper du förhoppningsvis snörvla dig igenom vintermånaderna. Vi önskar dig då i alla fall ett stort lycka till på denna punkt!