Om inte kroppen orkar med

Ibland orkar inte kroppen med den ansträngning som blir antingen när man tränar eller i ett tungt arbete. Det kan vara fråga om tunga lyft som gör att ryggen får sig en sträckning eller leder som inte riktigt hängde med i kraftansträngningen.

Många gånger så kanske det räcker med vila för att man ska återhämta sig från det som hänt. Andra gånger så behöver man hjälp, på Adolf Fredriks Fysiocenter så kan man få hjälp med diverse problem. Här finns duktiga kiropraktiker och naprapater som ser till att du kommer i form igen. Det kan vara fråga om behandlingar eller rehabilitering från tidigare skador.

Vid problem så är det viktigt att få rätt hjälp, vila kan i och för sig vara bra men om man vill snabbare kunna komma tillbaka till den man var innan så kanske en behandling kan hjälpa till snabbare. Det är viktigt att du kan röra dig även om det smärtar, parta med din kiropraktiker för att säkerställa vad du kan och inte kan göra.

Träning är viktigt för oss alla, oavsett om vi har haft en skada eller inte. Det stärker vår kropp att orka mer och minimerar riskerna för skador. Att bygga upp muskulatur kring rygg och andra leder gör att man orkar mer och minimerar risken för skador. Det kan finnas flera anledningar till just ryggont och det gäller att förebygga så gott man kan, ju äldre man blir ju försiktigare får man bli.