Testa grönt

Något som blir allt mer populärt är olika former av vegetarisk mat, vilket syns på många håll runt om i samhället. För någon månad sedan annonserade också SVT att man till vintern kommer att börja sända ett helt vegetariskt TV-program. För den som inte kan vänta till dess kommer här några tips på hur man kan göra om man vill testa på det gröna köket.

Basvaror

Något som man behöver om man vill laga vegetarisk mat är olika typer av basvaror. Därför kan ett bra tips vara att köpa hem till exempel linser, bönor och ärtor, eftersom detta är saker som ingår i de allra flesta vegetariska rätter.

Grytor

Ett bra tips på vegetariska rätter som är enkla att laga och som dessutom är väldigt goda är olika typer av grytor. Se också till att ha mycket grönsaker i grytan eftersom detta gör både att grytan blir smakrik och färggrann.

Pasta

En annan typ av rätt som också är enkel att göra vegetarisk är pastarätter av olika slag. Ett bra tips är att till exempel mixa färdigkokta bönor, linser eller kikärtor som sedan får utgöra basen i pastasåsen. Därefter är det bara att tillsätta vad man önskar i form av till exempel svamp, morötter, spenat eller broccoli.