Ut och röra på sig

Det sägs att många är allt för stillasittande och det är ju bara att hålla med. Många har ett arbete där man inte anstränger sig allt för mycket. För att behålla konditionen så bör man ut och röra på sig emellanåt.

Cykel

Att skaffa sig en cykel ger dig många fördelar, du får ett hjälpmedel för att komma ut och träna och röra på din kropp. Men du kan också använda det som fortskaffningsmedel för att ta dig till och från arbetet. Skaffa en shoppingvagn att koppla på bak på cykeln och du kan cykla iväg och handla på affären. framförallt så kan du få röra på dig på ett skonsamt sätt.

Promenader

Man ska inte förringa promenader, det kan vara att man istället för bilen tar en promenad till arbetet om det inte är allt för långt. Ställ väckaren en halvtimme tidigare så du hinner med att gå till jobbet. Har man en timmes lunch och man äter på 20 minuter så finns det ju 40 minuter över till att ta en promenad innan man fortsätter att arbeta.

Slutligen

Vi har en förmåga att påpeka att vi inte hinner med detta, men många gånger så är det för att vi tycker det är för besvärligt och jobbigt. Att kliva upp en halvtimme tidigare är inte allt för besvärligt och får man in dessa vanor så kommer det inte att kännas jobbigt. Skapa nya härliga rutiner och du kommer att må mycket bättre och orka betydligt mer.