Vanliga träningsskador

Träning och skador är tyvärr något som ofta följer varandra hand i hand. Alla som tränat regelbundet har nog vid ett eller annat tillfälle dragit på sig en skada av någon form. En del är dock något som bara kräver lite vila medan andra kan vara så pass allvarliga att kirurgiska lösningar är enda hjälpen.

Håll

Håll är en väldigt vanlig form av värk i magen som kan uppstå när man anstränger sig. Det förekommer oftast bland de som är otränade, men vem som helst kan drabbas av detta om man inte tränar rätt. Den exakta orsaken till håll är dock inte helt klarlagd, så ta dessa tips för vad de är och ingen garanti på att aldrig få håll igen.

Kramp

Kramp är också något vanligt som många har upplevt åtminstone en gång i sin träning. Igen är detta något som kan uppstå om man är otränad, men det kan också vara en indikation på dålig cirkulation, vätskebrist eller järnbrist. Den naturliga reaktionen vid kramp kan vara att massera musklerna, men detta gör oftast smärtan värre.

Ledbandskador

Ledbandsskador är både förhållandevis vanliga och riktigt otrevliga skador, speciellt när ledbanden går helt av. Det är dock vanligare att de bara sträcks ut, men även detta orsakar svåra smärtor och leder till dålig rörlighet i kroppsdelen. Behandlingen av ledbandsskador består av både tryckförband och nedkylning. Trycket är dock viktigare då det hjälper till att minska svullnad och blödning. Därefter kommer man behöva arbeta med rehabilitering på längre sikt, upp till tolv veckor rekommenderas vid akuta ledbandsskador. Det är också rekommenderat att få hjälp med detta så man lägger upp en bra rehabiliteringsplan.

Utmattningsbrott

Ett utmattningsbrott är en stressfraktur på skelettet och är något som kan uppstå om man tränar både ensidigt och hårt, eller om man man helt enkelt utför övningar på fel sätt. Smärtan vid utmattningsbrott är något som kommer väldigt gradvis och man bör därför vara väldigt uppmärksam på när det börjar göra ont i kroppsdelar. Det vanligaste området på kroppen som drabbas av utmattningsbrott är fötterna.