Väx i parrelationen

Väldigt många par upplever idag små eller stora problem i sina respektive parrelationer något som helt klart kan påverka hälsan. Oftast går det mesta att lösa om båda parter är beredda att göra ett tappert försök och idag tittar vi därför på några av de vägar som finns tillgängliga för att komma framåt på ett positivt och konstruktivt sätt.

Kommunikation är a och o

Om man bara fick välja ut en sak som är viktigt för att ett förhållande ska fungera så skulle detta vara kommunikation. Tillit och närhet samt en rad andra saker är självfallet också sådant som de allra flesta tycker är viktigt, men utan bra kommunikation så är det exempelvis svårt att få till en bra tillit i förhållandet och så vidare… Kommunikationen är någonting som de allra flesta par jobbar på livet ut, då det alltid går att bli tydligare, öppnare och mera lyhörd för sin partner. Lyckas man väl på denna punkt så finns det oerhört mycket att vinna, då det ger en rad ringar på vattenytan som bör påverka andra element av förhållandet på ett positivt sätt.

Var inte rädd för att ta hjälp

Om ni som par märker att ni inte verkar kunna styra upp ert förhållande på egen hand trots upprepade försök så kan det vara dags att söka hjälp. Svår svartsjuka är bland annat något som brukar kräva att man konsulterar en extern kraft som kan komma in och se över problematiken med objektiva ögon. Det är viktigt att komma fram till om det finns något fog för oron eller om denna egentligen bottnar i tidigare erfarenheter från tidigare relationer eller till och med barndom. Hur det än ligger till så är det viktigt att komma underfund med detta, eftersom det annars är otroligt svårt att veta hur man bör angripa svartsjukan från roten.

Belöna er själva

Enligt oss så är det också viktigt att man ser förhållandet och allt som har man att stärka detta och få det att växa ur ett positivt ljus. Med det menar vi exempelvis att det inte enbart bör ses som en tråkig ansträngning att gå på parterapi om något sådant behövs för att rädda förhållandet. Är detta inställningen som en eller båda av parterna har så är nämligen förhållandet verkligen i fara. Ett sätt att få en positiv spinn på det hela är att belöna er själva med någonting när ni känner att ni lyckats ta er över ett stort hinder, då detta brukar göra att det finns mer energi och kämpaglöd att komma framåt. Uttala gärna detta på tidig basis så att det förutom ett hälsosammare förhållande också finns en annan tydlig morot i sikte.