Aktiviteter med familjen

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska hitta på med familjen och sina barn för att inte bli sittandes inne framför datorn eller tv:n. Men det finns faktiskt riktigt roliga aktiviteter hela familjen kan göra.

Ta en cykeltur

En perfekt utflykt för dagen kan vara att packa picknickväskan och bege sig ut hela familjen på en cykeltur! Om inte barnen redan har bra cyklar eller har kanske vuxit hur sina så hittar ni här tips på bra barncyklar. Ni kanske cyklar till en fin sjö och kan bada om det är sommartid. Fråga barnen vart de skulle vilja cykla någonstans. Något mysigt café att vila benen på eller bara någonstans att köpa en glass kan vara en god idé.

Ut i skogen

Detta är också en perfekt liten utflykt ni kan göra med hela familjen. Packa en rejäl matsäck och fundera om ni ska grilla något också när ni väl har kommit dit ni vill. Många väljer att gå promenadstigar i skogen upp på ett berg och det brukar finnas grillplatser utplacerade. Barnen kommer säkert tycka det är extra roligt om ni har med er lite roliga saker att grilla, exempelvis marshmallows.

Gör en hinderbana

Om ni vill aktivera er är en god idé att bygga upp en hinderbana hemma i trädgården. Bildäck, brädor och andra saker ni har hemma kan utgöra stommen till roliga hinder som barnen ska ta sig över och under. Ett hopprep och en rockring kan ingå som stationer i banan. Självklart blir det roligare om de vuxna är med i banan. Det kan faktiskt bli ett väldigt bra träningspass för både vuxen och barn.

När det regnar

Ett besök på ditt lokala badhus är troligtvis väldigt uppskattat av dina barn och samtidigt får ni chans att röra på er hela familjen, varför inte cykla dit? Många gym erbjuder anpassade grupp-pass för barn. Kolla runt i din stad vad som erbjuds! En perfekt kombination då du som förälder kan passa på att träna i gymmet bredvid.