Ta reda på vilken hudtyp du har

Att veta vilken hudtyp man har är inte alltid det enklaste. Enklaste sättet är självklart att gå till en specialist för att göra en så kallad hudtest. Där får du veta om du har en fet, torr, normal, kombinerad, känslig eller mogen hy. Produkter fungerar olika bra på olika hudtyper. Därför är det bra om du känner till vilken typ av hud du tillhör.

Använda fel produkt för din hudtyp

Skulle du exempelvis använda en kräm för någon med torr hud när du själv har en fet hud kan det ge ett oönskat resultat. Detsamma gäller om du skulle ha en torr hud och använder en kräm för någon med fet hud. Se därför över vilken hudtyp du har antingen genom ett hudtest hos en specialist eller testa dig fram till rätt produkt som passar bra för just dig.

Viktigt med fukt

Oavsett hudtyp är det alltid viktigt att ge den kontinuerlig fukt. Om du undviker att använda återfuktande hudkrämer i ansiktet kommer du snabbt märka av att huden blir grov och börjar flagna. Det gör även huden mer mottaglig för mikroorganismer, allergener och andra ämnen. Det här kan irritera huden och göra den mer känslig. På nätet kan du hitta allt för just din hudtyp.