God hälsa

Det är flera faktorer som beror på hur bra du mår och hur bra din hälsa är. Det är flera delar som ska stämma in för ditt välbefinnande. Till stor del kan du själv påverka hur du lever. Din livsstil säger också mycket. Se till att motionera regelbundet, ät rätt kost och se till att sluta med ovanor som till exempel rökning.200766-healthy-living

Rätt kosthållning

Maten kan faktiskt påverka vårt mående mer än vi tror. Ett för högt intag av snabba kolhydrater kan leda till ett ojämnt humör och prestation, och äter du för näringsfattig och ensidig kost blir du lätt trött och orkeslös. Världshälsoorganisationen rekommenderar ett dagligt intag på minst 400 gram frukt och grönt varje dag, men Livsmedelsverket rekommenderar ännu mer – 500 gram, skriver Aftonbladet. Det motsvarar ungefär fem separata enheter från växtriket, det räcker alltså inte riktigt med att äta ett halvt kilo broccoli varje dag för att få i sig allt man behöver.

Skippa ovanorna

Att undvika ovanor är inte alltid så lätt. Rökning är exempelvis starkt beroendeframkallande och inte så lätt att göra sig fri ifrån. Ibland kan man behöva lite hjälp att komma igång. På SmokeSmart kan du hitta hjälp i form av E-cigaretter. De hjälper dig att trappa ner och minska rökbehovet successivt. Förutom att E-cigaretterna är mindre hälsovådliga än vanliga cigaretter slipper du rök, illaluktande kläder och textilier samt ofräscha fimpar som dräller omkring. När vanliga cigaretter innehåller över 4000 olika kemiska ämnen varav de flesta är cancerframkallande innehåller E-cigaretterna från SmokeSmart endast nikotin, vattenånga och aromämnen.

Motion

Andra saker som kan påverka ditt generella mående är stress, ångest och medicinska depressioner. Dessa problem kan du ofta försöka åtgärda själv genom tillräckligt med sömn, kost och motion. Försök att skapa en så positiv miljö omkring dig som möjligt. Frisk luft och skratt påverkar hälsan på ett positivt sätt.