Vikten av kosttillskott vid träning

Motion får dig att må bra på många sätt, bland annat förbättrar det hälsan och minskar risken för sjukdomar. Vill du vara säker på att din kropp klarar av träningen är det viktigt att få i sig alla nödvändiga kosttillskott. Behöver du fylla på förrådet hemma, beställ på nätet och se till att kroppen fortsätter må bra.

Förbättra prestationsförmågan

Marknaden är fylld med olika kosttillskott vilket kan göra det svårare att hitta det som passar dig. Trots att marknaden är fylld till bredden med olika tillskott är det få som faktiskt höjer din prestation. De fem tillskott som forskare idag har konstaterat hjälper dig är koffein, kreatin, nitrat, beta-alanin och bikarbonat.

För personer som endast hobbyträningar kommer de här kosttillskotten inte att märkas nämnvärt i din prestation. Är du däremot en yrkesidrottare kan de bidra till att du presterar några procent bättre, vilket syns tydligt i tävlingar.

Näringsämnen

Speciellt under de mörkare månaderna under året är det viktigt att se till att du får i dig alla nödvändiga näringsämnen. Vi blir snabbt trötta och orkeslösa då det är som mörkast men vitaminer och näring kan underlätta både träning och vardag. Förutom orken förbättrar du även immunförsvaret med extra vitaminer, därmed kanske du slipper förkylning.