Bra konditionsträning

Konditionen är något av det viktigaste vi har för att orka med saker och ting som är fysiskt ansträngande. Utan kondition som kan syresätta våra muskler tillräckligt så spelar det ingen roll om vi så är massiva muskelpaket.

Så därför så tänkte vi här tipsa om lite schysst konditionsträning – både sådan du använder motionsredskap på gymmet när du vill träna kondition inomhus och klassisk konditionsträning där du inte behöver några redskap förutom din egen kropp och ett par löparskor. I våra små recensioner så ger vi våra omdömen om fördelar med just denna typ av träning.

Crosstrainer

Crosstrainer är ett av motionsredskapen som du kan se i länken här ovanför som går till Gymkompaniets hemsida. Fördelen med att träna kondition med en Crosstrainer är att du utför en för kroppen rätt så skonsam rörelse, ungefär som när du är ute och går med stavar, men med skillnaden att du inte belastar knän och leder lika mycket. Rörelsen är också väldigt bra eftersom den “uppmanar” till att göra om samma rörelse om, och om igen.

Spinning

Spinning är för den som inte känner till det redan, träning som du utför på en form av träningscykel inomhus. Träningsformen utförs ofta i så kallade “pass” där ett antal spinningcyklar står utplacerade i en träningslokal, och längst fram så sitter det en träningsledare som berättar hur du ska utföra träningen och ställa in belastningen – utifrån strategiskt förutbestämda pass. Spinning är på ren svenska skitjobbigt och mycket bra för konditionen och för benmuskulaturen och även de som normalt inte svettas särskilt mycket så kommer det att rinna från kroppen under och efter ett spinningpass.

Simning

Kan du simma så kan du också simträna. Det spelar ingen roll om du kan crawla eller om du bara kan vanlig bröstsim. Har du bara en hyfsad teknik så att det inte tär så mycket på axlarna så är detta en mycket effektiv konditionsträning, samtidigt som den också är väldigt skonsam för hela kroppen i och med att den enda belastningen är den du själv skapar genom att ta dig framåt i vattnet.

Löpträning

Att springa eller jogga behöver näppeligen någon närmare presentation – de allra flesta av oss har någon gång testat på lite löpning. Det man ska tänka på är att ha bra skor på fötterna för att minska belastningen på muskler och leder, då minskar man risken för både direkta- och förslitningsskador orsakad av träningen.