Få hjälp att sluta röka

Att sluta röka är något som många rökare tycker är oerhört svårt. Speciellt om man inte vet var man ska börja. Idag ska vi därför lyfta några tips på hur du kan gå till väga för att lyckas med just detta – att sluta röka.

Det viktigaste steget ligger dock hos dig. Du måste bestämma dig för att sluta. Det är ingen som kan göra det för dig. Om du bestämmer dig för att sluta har du kommit en bra bit på vägen. När det är klart börjar nästa fas, och då behöver du all hjälp du kan få.

Ett tips är att ta hjälp av en närstående. Berätta att du försöker sluta så kanske de kan hjälpa dig på något sätt. Kanske blir det också svårare att få ett återfall om du har berättat för andra att du tänkt sluta?

Ett annat alternativ är att prova så kallade e-cigaretter. Du slipper på så sätt många av de skadliga ämnen vanliga cigaretter innehåller och kan sakta men säkert sluta. Du undviker också att störa din omgivning då e-cigaretterna bara ger ifrån sig vattenånga.

Om du inte vill trappa ned utan sluta tvärt istället är det så klart också ett alternativ. Det viktigaste är att du gör något. Om det sen är att trappa ner eller sluta tvärt spelar mindre roll. Att bryta ett beroende är inte lätt och det är därför viktigt att du gör det på det sätt som passar dig. Det är då större chans att du lyckas. Lycka till!