Grönt och gott

Nyttig mat behöver inte som många tror per automatik innebära att maten är tråkig, tvärtom finns det mat som är otrolig god och samtidigt nyttig. Av den anledningen kommer här några nyttiga tips på mat som är god, nyttig och enkel att göra.

1717652-grönsaker

Gröna grytor

Vill man äta nyttigt och få sig mycket grönsaker är grytor av olika slag ett jättebra alternativ. Det roliga är också att man i en gryta kan ha lite vad som helst. Ett bra tips är att ha i mycket grönsaker som till exempel morötter, som går bra att ha i de flesta grytor och gröna bladgrönsaker, som broccoli och spenat eftersom dessa är extra nyttiga. Frukt fungerar också bra i grytor, som till exempel äpple och ananas.

Ett annat bra tips är också att skippa köttet och satsa på vegetariska alternativ som i form av linser, bönor eller ärtor.

Gröna biffar

Olika typer av gröna biffar är också bra exempel på nyttig mat som är jättegott. Biffar på till exempel morötter, rödbetor, linser, bönor eller ärtor till exempel med lite lök och rätt kryddor fungerar att äta tillsammans med klassikern potatis, sås och lingon.