Träna under graviditeten

Det finns många hälsovinster att göra genom att träna under sin graviditet och göra det man orkar och klarar av. Givetvis ska man vara försiktig och inte överdriva träningen, det viktigaste är att man själv och bebisen mår bra och man ska lyssna på sin kropp extra noga. 

Att vänta barn är en stor påfrestning på din kropp, den förändras både genom hormonförändringar samtidigt som den ska klara av att bära den extra tyngd som en graviditet för med sig. Det gäller att fokusera på hälsan lite extra. Nu har man inte bara sig själv att tänka på utan man måste se till att näring och vitaminer räcker till även till fostret i magen så det kan fortsätta växa som det ska.

Det är bra att träna upp sina muskler under graviditeten så prata med din barnmorska om vilka övningar och vilken träningsform som är bra för just dig. Att stärka sina muskler hjälper till både under graviditeten och förlossningen samtidigt som det underlättar för dig när du ska komma tillbaka i form igen när barnet är fött.

Yoga är en träningsform som ökar i popularitet för gravida då det innehåller olika former av andningsövningar, djupavspänning och kroppsövningar som kan hjälpa dig att förbereda dig både mentalt och känslomässigt samtidigt som det stärker din bäckenbotten.