Använd smakrika ekologiska kryddor i din matlagning

Kryddor i matlagningen kan ta en enkel maträtt till himmelska höjder bara du har modet att experimentera. Tyvärr har vi traditionellt varit lite fega i Sverige vad gäller kryddor. Det kan vi dock råda bot på nu samtidigt som vi kan vara miljömedvetna.

Krydda på din vardag

Ta till exempel någon vardagsrätt som fläskkotletter. Du kanske vanligtvis bara använder salt och peppar på den. Men tänk om du istället skulle krydda med exempelvis en spännande Cajunkrydda. Vips har du nu en middagsrätt från den amerikanska södern.

Du kan även variera kryddningen och använda en mexikansk kryddblandning och servera fläskkotletten med guacamole och mexikansk salsa.

Nu behöver det naturligtvis inte vara fläskkotletter utan vilken vardagsmat som helst. Poängen är bara att du använder kryddor som förvandlar den svenska husmanskosten till något exotiskt.

Varför ekologiska kryddor

Det finns många anledningar att välja ekologiskt även när det gäller kryddor. Du kan till exempel känna dig trygg med att odlarna inte skadar miljön. Dessutom är ekologiska kryddor av högre kvalitet och smakar helt enkelt mer.

Nu för tiden går det alldeles utmärkt att beställa ekologiska kryddor på nätet.