Bröd inom hälsosam kosthållning

Har bröd en plats när du har en hälsosam kosthållning? Det beror på vilken sorts bröd det handlar om. Ljust bröd är oftast inte hälsosamt då det innehåller en mängd tomma kalorier. Det finns dock en del nyttiga bröd och ett bra tips är att baka brödet själv. Då kan du själv anpassa hur mycket kalorier brödet har samt hur mättande det blir med dina ingrediensval.

Välj rätt bröd

Ett mycket bra val av bröd som både är nyttigare och innehåller mindre kalorier är hårdbröd. Knäckebröd är dessutom mycket godare med sin knaprighet. Du kan smidigt köpa knäckebröd online och då välja mellan både fullkornsvarianter och ekologiska varianter. Att beställa brödet på nätet besparar dig tid och dessutom hittar du ett bredare utbud än i många butiker. Det finns faktiskt fler olika sorters knäckebröd än du kanske tror.

Nyttan av att äta hälsosamt

Att äta hälsosamt har flera positiva fördelar, det minskar bland annat risken för sjukdomar så som diabetes typ två, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Välj fullkorn när du ska äta bröd oavsett om det handlar om mjukt eller hårt bröd. Nyckelhålsmärkta bröd är det bästa alternativet men om du vill vara som mest hälsosam är det knäckebröd som gäller alla dagar i veckan. Bröd kan alltså ätas inom en hälsosam kost.