Bygg ditt egna hemmagym

För en del så kanske det är svårt att få tiden att räcka till för att komma i väg till gymmet, detta kan man råda bot på genom att bygga sig ett eget hemmagym. Då har man inga ursäkter att inte kunna träna.

Bor du i villa så har du alla förutsättningar för att fixa till detta hemma gym, avsätt ett rum som kanske inte används allt för mycket. Ni kanske har en gillestuga eller något annat rum i er källarvåningen som bara står och samlar damm, där kan ni placera era träningsredskap. Att tänka på är att rummet bör ha bra ventilation då man kommer att få upp ångan och kanske svettas en del så se till att både till och frånluft är något som fungerar.

Tänk också på att lägga in ett ljuddämpande golv om du vill träna med vikter och du släpper en skivstång med vikt så kan den studsa och det inte lever om. Det kan vara bra att hämta inspiration på hur andra tänkt när de har format sina hemmagym. Självklart så ska du skapa det som du vill att det ska vara och anpassat efter de möjligheter ni har, både ekonomiskt och utrymmesmässigt. Pressa inte in alla träningsprylar i ett litet trångt rum, det kommer aldrig att fungera.

Något som kan fungera är att successivt utrusta gymmet allt eftersom ekonomin passar. Lägg en budget och skriv ner vilken utrustning och maskiner som ni skulle vilja ha i ert gym. Så kan ni var eller varannan månad göra dessa inköp för att till slut få ett komplett gym exakt som ni vill ha det.