Cykel – en skonsam träningsform

För att du ska komma i form så är det viktigt både med kost och träning. Se till att äta hälsosamt och hitta en träningsform som passar dig. Cykel är en skonsam träningsform som kan passa de flesta. Du bestämmer själv hur hårt du vill pressa dig och du kan ta din cykel när helst lusten faller på och ge dig ut och cykla.

Om du redan har en cykel så se till så att den är i så pass skick så du kan ge dig ut på vägarna. Köp till det som krävs för att du ska kunna ut och cykla. Det kan vara så att den behöver ny belysning och reflexer då dessa gått sönder av tidens tand. Men också annat som gör att cyklingen blir roligare. Varför inte en GPS på din cykel som ger dig exakt hur mycket du cyklat vecka för vecka. Det finns en hel del cykel tillbehör som kan vara bra att skaffa sig till sin cykel.

Försök att skapa bra rutiner för dig. Både då det gäller kost och din cykling. Skapa ett träningsschema likaväl som ett kostschema där du noterar hur du tränar och vad du äter. Det kan vara en veckomatsedel där du skriver in vad du ska äta under den kommande veckan. Ditt träningsschema kan innehålla vilka cykelrundor som du ska genomföra under veckan. Se till att du även planerar in vila och återhämtning i din träning då det är lika viktigt som din träning.