Hitta din träningsmotivation

För att få en sund viktminskning är det viktigt att även få till träningen. Även om vi vet att det är bra för oss är det inte alltid lätt att hitta motivation för att träna. Innan det har blivit en vana kan det ofta kännas motigt. Studier visar att hälften av de som börjar träna slutar inom ett halvår. TräningI början på året är det fler besökare på gymmet, eftersom många har avgett ett nyårslöfte om att komma i form. Motivationen har då varit att kunna visa upp sin nya, vältränade kropp till sommaren. När sommaren kommer har många förträngt den tanken och en hel del har inte tränat på flera månader. Det är därför viktigt att hitta rätt träningsmotivation.

Yttre motivation

Den yttre motivationen, vilken innebär att vi tränar för att det ska leda till något bra, det vill säga tappa vikt eller komma i form, är inte den mest effektiva. Våra kroppar är gjorda för att röra på sig, men trots det kräver det ofta en hel del disciplin för att få träningen att bli av. Ibland behöver du tvinga dig själv för att träningen ska bli av, men det leder inte till något bra i längden när du känner att du tränar för att andra säger att du borde det eller för att du känner dig värdelös om du låter bli.För att få yttre motivation kan du tänka på hur bra du är som kämpar vidare för dina mål. Du tränar av egen fri vilja för att det är du själv som styr ditt liv. När du har en period av lathet kan det pigga upp att skaffa nya träningskläder eller redskap. En sådan liten sak kan vara den avgörande skillnaden för om du fortsätter träna eller inte. Inspiration och presenter till dig själv kan du hitta på Länna Sport. De har ett brett utbud av sportartiklar och de uppdaterar ständigt sitt sortiment till det senaste på marknaden. Det kan låta ytligt, men i många fall blir det faktiskt roligare att gå till gymmet om du känner dig snygg i dina nya träningskläder.

Inre motivation

Med rätt tankesätt kommer du att tycka att träningen är en del av dig. Förhoppningsvis kommer du sedan till stadiet när du tränar enbart för att det är kul och att du njuter av det. För den som har uppnått det är det väldigt sällsynt att sluta träna.