Om du har problem med din hud på något sätt

Upplever du att du har problem med din hy? Fortsätt då läsa, för det finns hjälp att få. Hur du kommer till bukt med dina hudproblem, beror såklart på vad för typ av problem du har. Det finns ingen mirakelprodukt som löser alla typer av hudproblem. Däremot finns det olika hudprodukter som är speciellt framtagna för specifika hudtillstånd.

Hudprodukter för problemhud

Har du problem med din hy kan du uppleva allt från torrhet till akneutbrott och eksem. Vilket tillstånd din hud än befinner sig i, finns det hjälp att få med rätt produkter.

En aknebenägen hud har ofta en överproduktion av sebum. Då hjälper ofta till exempel BHA syra. Det här är produkter som exfolierar din hud och löser upp sebum. Detta motverkar tilltäppta porer och resultatet blir då ofta att utbrott av acne upphör.

Har du där emot en torr hud kommer du behöva använda dig av andra produkter. En torr hy har istället en mindre produktion av sebum och är fuktfattig. Då kommer du behöva återfuktande produkter för att få tillbaka mjukhet och lyster. Du kan också behöva vara försiktig med att använda exempelvis exfolierande produkter.