Matkasse

Livet med alla dess olika aktiviteter kan ibland vara svårt att balansera. Lämna barn, jobb, hämta barn, hinna handla, laga mat, kanske få till en träningsrunda och att umgås är något som många idag inte hinner med och ständigt känner sig otillräckliga över. Därför dyker det upp fler och fler tjänster på nätet som kan underlätta livspusslet – en av dem är matkassen.

Matkasse

Hemleverans av matvaror är en tjänst som blivit allt mera populärt. Det är bekvämt att få en välkomponerad matkasse färdig med recept och råvaror för veckans middagar. I en familj där båda arbetar kan det vara trixigt att få till tiden till att laga en middag från grunden utan ofta blir det middagar bestående av halvfabrikat. Både för att inspirationen tryter och att tiden är svår att hitta till att laga vällagade och näringsrika middagar.

Årets julklapp 2011 var just matkassen. Det finns inte många företag inom detta som funnits mer än fem år så det är en relativt ny tjänst. Konceptet fungerar som så att ett företag sätter ihop recept för vanligtvis fem dagar och plockar sedan ihop matvaror som behövs till de maträtterna och inom vissa storstadsområden så kan de leverera matkassen hem till din dörr alternativt att man kan hämta upp matkassen på deras utlämningsställen. Det finns flera olika leverantörer för matkassar och de har ibland lite olika inriktningar. Matkassedirekt.se är en hemsida som har samlat flera av de största matkasseleverantörer och här länkas du vidare till de olika leverantörerna. Matkassedirekt sammanställer också en topplista över populära matkassar och de kategoriserar utefter olika matkasseinrikningar som till exempel familjekassen som är speciellt anpassad för familjer som vill få tid över till annat.

Förutom att behöva tänka till och planera veckomaten själva så tycker många att det är positivt att de får prova på nya rätter som de annars aldrig skulle ha testat. En annan målgrupp är också den äldre generationen då kommuner och landsting nu börjat upptäcka att det är väldigt värdefullt att få mat hemlevererat för personer som behöver hjälp med enbart veckohandeln.